Σχετικά με μας

Ξεκινήσαμε το Δεκέμβριο του 2017 σαν μία ομάδα πέντε ατόμων με κοινές ιδέες πάνω στη διατροφή, αλλά και στην ποιότητα και την προμήθεια των πρώτων υλών για τη μαγειρική μας. Σε συνδυασμό με το γνωστό τοπωνύμιο «Πεντεσκούφι» (το αντίκαστρο στην Αρχαία Κόρινθο) και το σημαντικό, αλλά και αφανή, ρόλο που έπαιξε καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας μας, προέκυψε η επωνυμία του μαγειρείου μας: «ΠΕΝΤΕΣΚΟΥΦΟΙ».

Δημιουργήσαμε λοιπόν, ένα ζεστό χώρο, στο κέντρο της Κορίνθου, όπου μπορεί κάποιος να γευτεί το μεσημεριανό του γεύμα, να απολαύσει ένα γλυκό, δικής μας παρασκευής, με λίγη ή καθόλου ζάχαρη και να προμηθευτεί πρώτες ύλες για να παρασκευάσει ένα υγιεινό φαγητό.

Η φιλοσοφία μας

Θέλουμε να ξέρουμε τι μπαίνει στο σώμα μας σαν τροφή. Αυτά τα υλικά συστατικά θα γίνουν οι ιστοί μας, τα όργανά μας, θα γίνουν «εμείς». Με βάση αυτή την απλή επιθυμία ψάχνουμε τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμά μας, προσπαθούμε να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που καλλιεργούν και επεξεργάζονται το φαγητό μας. Έχουμε στο νου μας, καθώς ανακατεύουμε τις κατσαρόλες μας, τον κόπο που οι καλλιεργητές κατέθεσαν για να έχουμε εύκολα και απλά στο ψυγείο και στα ράφια μας φρούτα, λαχανικά, μέλι, αλεύρι, ρύζι…. Η ομορφιά των ανθρώπινων συναισθημάτων πλημμυρίζουν με αρώματα τα ζαρζαβατικά, βάζουμε κι εμείς τα μπαχαρικά και τα βότανα, οραματιζόμαστε το αποτέλεσμα και να ...το πιάτο έτοιμο για το τραπέζι, για το πακέτο, για να αφομοιωθεί από όλους εμάς που το έχουμε ανάγκη για να επιβιώσουμε, αλλά και για να μεγαλώσουμε σωστά και σε αρμονία με τη φύση.

Διαλέγουμε βιοδιασπώμενες-βιοαποδωμούμενες συσκευασίες, καλαμάκια και τσάντες για τα πακέτα μας από καλαμπόκι και άλλες  φυσικές πρώτες ύλες. Η ιδέα που μας σπρώχνει σε αυτή την ενέργεια είναι το να αφήσουμε όσο το δυνατόν μικρότερο «αποτύπωμα» στη φύση, λιγότερες πληγές από τις δραστηριότητες και ενέργειές μας.

Φτιάχνουμε μόνοι μας  σάλτσες, ντρέσινγκ και σως για τις παρασκευές μας για να είμαστε σίγουροι για κάθε συστατικό τους. Έχουμε αποκλείσει τα χημικά πρόσθετα και τα ενισχυτικά γεύσεις (κύβους κ.λπ.) και βασίζουμε τις γεύσεις μας στη νοστιμιά και τη φρεσκάδα των πρώτων υλών μας.

Χαιρόμαστε να έχουμε απέναντί μας ανθρώπους που θέλουν να ξέρουν για το περιεχόμενο και τον τρόπο παρασκευής των πιάτων μας. Οι συνταγές μας είναι διαθέσιμες για κάθε πελάτη που θέλει να ενημερωθεί ή να δοκιμάσει να δημιουργήσει μόνος του.

Φτιάξαμε ένα μικρό παντοπωλείο, στο οποίο διαθέτουμε τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας, δίνοντας πάντα προτεραιότητα στα βιολογικά προϊόντα και προϊόντα που παράγονται στην περιοχή μας.

Είμαστε συνοδοιπόροι στο δρόμο προς την αυτογνωσία και τον σεβασμό προς τη φύση και τους ανθρώπους. Μεγάλος στόχος, που μόνο σε συνεργασία με ομοϊδεάτες και καλούς συζητητές μπορεί να πλησιάσει κανείς. Γι’ αυτό διοργανώνουμε στο χώρο μας διαλέξεις, συζητήσεις και δρώμενα σχετικά με την διατροφή και την αρμονική συνύπαρξή μας σε αυτόν τον όμορφο πλανήτη.

Η ομάδα του πολυχώρου «πεντεσκούφοι»