Το μαγειρείο

Μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας στο χώρο μας, να το παραλάβετε σε πακέτο ή να σας το παραδώσουμε στο δικό σας χώρο κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή από 12:00 – 15:00.

  • Το μενού μας ανανεώνεται κάθε βδομάδα
  • Με υλικά πάντα σύμφωνα με την εποχή
  • Προτιμούμε πρώτες ύλες βιολογικές ή φυσικής καλλιέργειας από παραγωγούς της περιοχής μας
  • Κάθε μέρα υπάρχουν επιλογές για χορτοφαγική και βέγκαν διατροφή
  • Δεν χρησιμοποιούμε πρόσθετα γεύσης ή χρώματος
  • Σεβόμαστε το δικαίωμα ΟΛΩΝ να γνωρίζουν με τι τρέφονται. Είναι χαρά μας να σας ενημερώσουμε για τα υλικά και τον τρόπο παρασκευής του φαγητού.

 

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΡΧΕΣ

 

Εμπιστευόμαστε και εμπνεόμαστε από τις αρχές της Μεσογειακής διατροφής.

Οι παρασκευές μας ακολουθούν την κάθε εποχή, χρησιμοποιώντας τα λαχανικά και τα φρούτα όταν έχουν την περισσότερη νοστιμιά και θρεπτικότητα.

 

.  Ψήνουμε στο φούρνο (σχεδόν μηδενικό τηγάνισμα) με αγνό ντόπιο, φυσικής καλλιέργειας  ελαιόλαδο. Διατηρούμε έτσι όλη τη γεύση και τα πολύτιμα συστατικά τόσο του λαδιού όσο και των υπόλοιπων υλικών των φαγητών.

.  Χρησιμοποιούμε μόνο ντόπια τυριά, φρέσκο βούτυρο και γάλα πλήρες, όπου απαιτείται στις συνταγές μας, σε ισορροπημένες αναλογίες για νόστιμο, εύπεπτο και ελαφρύ αποτέλεσμα.

.  Το αλάτι μας, από το Μεσολόγγι είναι ανεπεξέργαστο, χωρίς χημικά πρόσθετα.

.  Τα γλυκαντικά που χρησιμοποιούμε είναι: ντόπιο πετμέζι, ξανθιά ζάχαρη, αγαύη, μηλοπολτός (δικής μας παρασκευής) από ελληνικά μήλα, σταφίδες Κορίνθου.

.  Τα όσπριά μας είναι βιολογικά Φενεού ή από άλλες περιοχές ελληνικής παραγωγής.

.  Τα λαχανικά καλλιεργούνται στην περιοχή μας από αγρότες, κατά κύριο λόγο φίλους ή γνωστούς , χωρίς χημικά φάρμακα.

.  Τα ζυμαρικά που χρησιμοποιούμε στα πιάτα μας είναι, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, βιολογικά ή από μικρές ελληνικές βιοτεχνίες.

.  Τα άλευρα στα φαγητά, στις πίτες όσο και στα γλυκά μας είναι βιολογικά. Σιτηρά από παραδοσιακές ποικιλίες, με μικρότερη περιεκτικότητα σε γλουτένη και επιλογή από σπόρους ή όσπρια (φαγόπυρο, ρεβίθι, καλαμπόκι, κινόα κ.λπ.).

.  Το ρύζι των συνταγών είναι καρολίνα ή τζασμίν από την Χαλάστρα ή άλλες ποικιλίες ρυζιού επίσης βιολογικές.
.  Ο τοματοπολτός που χρησιμοποιούμε τον χειμώνα, είναι δικής μας παραγωγής και παρασκευασμένος  κατά την διάρκεια του καλοκαιριού από ντόπιες ζουμερές ποικιλίες ντομάτας.

.  Όλες οι σάλτσες, τα αλείμματα, τα ντρέσινγκ κ.λπ. (μαγιονέζα με ή χωρίς αυγά, σως γιαουρτιού, τυροκαυτερή, μπεσαμέλ κ.ά.) φτιάχνονται στην κουζίνα μας.

.  Οι πίτες μας παρασκευάζονται με χειροποίητο δικό μας φύλλο και φρέσκα χορταρικά.